Isnin, 5 September 2016

Hadiah Darren untuk Johor

ARKIB : 10/05/1998
Hadiah Darren untuk Johor
KETUA Pasukan Johor, Darren Stewart memecah kebuntuan dan menghadiahkan kemenangan pertama kepada skuad Jengking setelah menewaskan Johor FC 0 -1 di Stadium Larkin, malam tadi.

Gol pada minit ke-87 itu diperoleh apabila Azmi Mohd. berjaya merebut bola daripada pertahanan Johor FC dalam kotak penaliti dan mendorong kepada Derran lalu merembat dan menewaskan Amirullah Ghani.

Kedua-dua pasukan tidak memperlihatkan perlawanan yang mantap terutamanya pada separuh masa pertama tetapi dapat menghidupkan perlawanan hanya pada 15 minit terakhir permainan.

Separuh masa pertama, perlawanan adalah membosankan serta tiada gerakan yang berbahaya ditunjukan oleh kedua-dua pasukan.

Seawal minit pertama, Johor menggugat pertahanan Johor FC melalui satu gerakan yang dilakukan oleh Rosdee Sulong yang menanduk bola ke arah Darren Stewart lalu menendang tetapi tersasar keluar.

Johor hampir menjaringkan gol pertama pada minit ke-39 apabila jaringan yang dibuat oleh Darren tidak dikira apabila bola hantaran Azmi Mohd. melepasi garisan gol terlebih dahulu.

Johor FC mendapat peluang terbaik pada minit ke-42 melalui Fuad Adam yang membuat tendangan kuat tetapi tersasar setelah mendapat hantaran Junaidi Latip hasil gerakan Adi Azizee Othman.

Seminit kemudian, pemain import, Kris Trajanovski juga membuat tendangan yang tersasar apabila mendapat hantaran dari Adi.

SUMBER-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1998&dt=0510&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_08.htm#ixzz4JNax6ljS © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan