Khamis, 15 Disember 2016

Roslan, Nazreen perkuat barisan Johor

ARKIB : 09/02/2000
JOHOR akhirnya mendapat pasukan yang boleh dihormati untuk cabaran bola sepak Liga Malaysia musim ini dengan kemasukan dua pemain berpengalaman.

Bekas ketua pasukan Roslan Hamid, yang sebelum ini bermain untuk Perak dan Nazreen Tee Abdullah, yang sebelum ini bermain untuk Terengganu dan Perlis akan menyertai pasukan musim ini.

Pengurus pasukan, Ahamad Mohamad berkata, dua pemain Piala Presiden, Low Seng Chong dan Zainuddin Zakaria telah dinaikkan pangkat ke pasukan senior.

Beliau berkata Johor sedang berusaha dapatkan khidmat bekas pemain kebangsaan S. Karthigesan untuk menyertai skuad itu kali ini. Karthigesan sebelum ini bermain untuk Johor FC dalam Perdana Dua tahun lepas.

Pemain-pemain tersebut dipilih oleh panel pemilih yang terdiri daripada Ahamad, jurulatih Steve Darby, bekas jurulatih kebangsaan Wan Jamak Hassan dan bekas jurulatih negeri Ahmad Isa dan Satar Khan semasa ujian pemilihan yang diadakan di Pasir Gudang bulan lepas.

''Dengan pemilihan pemain tersebut saya percaya Johor akan mampu memberikan cabaran dalam Perdana Satu musim ini,'' kata Ahamad.

Johor muncul juara Perdana Dua musim lalu di depan Selangor dan Johor FC. Begitu pun, skuad dari selatan itu gagal beraksi lebih baik dalam Piala Malaysia

Johor telah memulakan latihan mereka pada 23 Januari lepas. - Bernama

Sumber-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2000&dt=0209&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_04.htm#ixzz4SuewZChO © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan