Jumaat, 9 Disember 2016

Jengking kena rehatkan Salim

ARKIB : 24/09/1999
SKUAD Jengking akan kehilangan satu lagi tonggak dalam perlawanan pembukaan tirai menentang Pahang di Stadium Darulmakmur, Kuantan, esok apabila pemain pertahanan, Salim Khamis mengalami bengkak pada buku lali.

Jurulatih, Steve Darby berkata, keadaan buku lali Salim yang bengkak dan berwarna kebiru-biruan tidak mengizinkan bekas pemain kebangsaan itu menyertai rombongan yang akan bertandang ke Kuantan, hari ini.

Katanya, walaupun perlawanan pembukaan itu penting, tetapi ketidakhadiran Salim tidak membimbangkan Johor kerana Bakthiar Othman akan mengambil tugas tersebut.

Mengenai Bakthiar, katanya, pemain itu telah membuktikan kemampuannya dan mampu menjalankan tugas bagi memastikan pertahanan Johor tidak mudah digugat.

Selain Salim, Jengking juga tidak dapat menurunkan ketua pasukan, Azmil Azali yang juga mengalami kecederaan yang sama semasa latihan persediaan skuad tersebut.

Katanya, walaupun Azmil tidak dapat diturunkan, dia akan bersama dengan skuad tersebut sebagai pemain simpanan dan sekiranya keadaan memerlukan khidmatnya akan digunakan.

''Sekiranya Azmil diturunkan, dia tidak akan dapat bertahan lama untuk tempoh 90 minit,'' katanya semasa dihubungi, semalam.

SUMBER-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=0924&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_07.htm#ixzz4SKqzdcgj © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan