Jumaat, 9 Disember 2016

Johor turunkan Sheikh Ahmad

ARKIB : 02/10/1999
PEMAIN muda Johor FC yang dipinjamkan kepada Johor, Sheikh Ahmad Redzuan akan diturunkan kali pertama bagi menentang Sabah di Stadium Likas, malam ini, lapor ISHAK SALLEH.

Sheikh Ahmad telah dua kali terlepas peluang untuk menyarungkan jersi Jengking iaitu semasa menentang Pahang pada pembuka tirai Piala Malaysia dan Sarawak, minggu lalu.

Kegagalan Johor untuk menurunkan pemain muda itu disebabkan kelewatan pendaftaran pemain itu di Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Jurulatih, Steve Darby bagaimanapun berkata, Sheikh Ahmad tidak akan diturunkan sebagai pemain utama sebaliknya dia akan berada di bangku pemain simpanan pada permulaan perlawanan menentang Sabah nanti.

Katanya, Sabah merupakan sebuah pasukan yang mencabar kemampuan Johor. Bagi tujuan itu, Johor mengekalkan Rosdee Sulong, Hashim Mustapha, Rizal Sukiman, Azmil Azali dan Idris Karim bagi membuka peluang yang cerah kepada Johor.

Beliau memberitahu, Hashim akan menjalankan satu tugas khas dalam perlawanan itu seperti yang dilakukan semasa menentang Sawarak dengan menjaringkan dua gol dalam tempoh satu minit.

Katanya, Stadium Likas meninggalkan sejarah yang tidak mungkin dilupakan oleh Johor kerana di stadium itu, Johor memperoleh gelaran Juara Liga pertamanya pada tahun 1991.

Darby bagaimanapun, berkata, perlawanan menentang Sabah tidak semudah yang dibayangkan dan untuk itu beliau berharap para pemain mempunyai tumpuan yang penuh terhadap perlawanan itu.

SUMBER-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=1002&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_10.htm#ixzz4SMDJ2TYU © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan