Jumaat, 9 Disember 2016

Jengking tanpa ketua pasukan

ARKIB : 23/09/1999
KETUA pasukan skuad Jengking, Azmil Azali tidak akan diturunkan pada perlawanan pembuka tirai Johor bagi menentang Pahang pada pertandingan Piala Malaysia yang akan diadakan Stadium Darul Makmur, Pahang pada Sabtu ini, lapor ISHAK SALLEH.

Jurulatih, Steve Darby berkata, Azmil masih mengalami kecederaan pada buku lali dan perlu direhatkan untuk membolehkan kecederaan itu pulih sepenuhnya.

Katanya, adalah lebih baik bagi merehatkan Ketua Pasukan itu daripada menanggung risiko sehingga boleh menyebabkan pemain itu tidak dapat diturunkan pada perlawanan-perlawanan lain yang lebih kritikal dan penting.

"Kita rehatkan dia untuk satu perlawanan kerana ada sembilan lagi perlawanan yang perlu dihabiskan pada Piala Malaysia yang memerlukan khidmat pemain itu," katanya semasa dihubungi semalam.

Darby berkata, walaupun Azmil tidak diturunkan, pemain itu akan tetap bersama rombongan skuad Jengking ke Kuantan Sabtu ini.

Katanya, ketiadaan Azmil, tugas itu akan dipikul sama ada oleh Farouk Yahya atau Zakir Othman yang telah menunjukkan persembahan konsisten pada sesi latihan dan juga perlawanan persahabatan menentang Selangor, minggu lalu.

Beliau juga memberitahu, penyerang baru, Shiekh Ahmad Redzuan yang menyertai skuad Jengking dari pasukan Johor FC untuk menghadapi Piala Malaysia juga tidak dapat diturunkan.

Katanya, kegagalan untuk menurunkan pemain itu pada perlawanan pertama Johor disebabkan kelewatan pendaftaran dengan Persekutuan Bola Sepak Malaysia (F

SUMBER-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=0923&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_07.htm#ixzz4SKjg0oCs © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan