Ahad, 13 November 2016

Jengking sedang cari pengganti Azmi

ARKIB : 04/02/1999
SKUAD Jengking akan mencari pemain bagi menggantikan bekas pemainnya, Azmi Mohamed yang telah berhijirah ke Negeri Sembilan bagi Liga Malaysia musim ini, lapor ISHAK SALLEH.

Jurulatih Jengking, Steve Darby berkata, seorang pemain yang berwibawa akan dicari bagi digandingkan dengan Rosdee Sulong di bahagian serangan.

Bagaimanapun, katanya, pemain yang akan dipilih di kalangan skuad Johor itu akan dilakukan sekiranya Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) gagal mendapatkan khidmat pemain dari negeri lain.

"Ini bermakna, PBNJ akan berusaha mendapatkan khidmat dari pemain negeri lain dan sekiranya usaha itu gagal, pemain dari skuad yang akan dipilih bagi menjalankan tanggungjawab tersebut," katanya.

Darby berkata, sekarang ini beliau sudah mengenal pasti beberapa pemain yang berkemampuan menanggung tanggungjawab tersebut melalui sesi latihan yang diadakan.

Katanya, beliau akan tunggu dan lihat usaha PBNJ untuk mendapatkan khidmat pemain dari negeri lain dan sekiranya PBNJ tidak berkemampuan, pihaknya tidak ada pilihan lain selain memilih pemain dari skuad Jengking sendiri.

Beliau sebelum ini, mengharapkan Azmi dan Rosdee untuk menjalankan tanggungjawab di bahagian serangan pada musim ini memandangkan kedua-dua pemain itu mampu berganding pada musim lalu.

Katanya, pada musim lalu kedua-dua pemain itu mengalami kecederaan dan terpaksa menggunakan khidmat pemain import, Darren Stewart untuk ditempatkan di barisan hadapan.

Beliau memberitahu, dengan penghijirahan Azmi, pihaknya akan mencari alternatif lain dalam usaha menyusun strategi skuad Jengking bagi menghadapi perlawanan musim ini.

Sumber-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=0204&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_09.htm#ixzz4PsRDhp8u © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan