Jumaat, 11 November 2016

Johor atur latihan corak laju

ARKIB : 12/01/1999
JUARA Piala FA, Johor akan memulakan latihan peringkat kedua ala Inggeris sebaik sahaja selepas perayaan Hari Raya Aidilfitri pada 23 Januari ini dengan memberikan tumpuan kepada kelajuan, lapor ISHAK SALLEH.

Jurulatihnya, Steve Darby berkata, latihan ituakan mencontohi corak latihan ala Inggeris dengan melibatkan perlawanan lima sebelah, tujuh sebelah dan sebelas sebelah.

Katanya, corak latihan seperti itu juga dilakukan oleh pasukan Spanyol dan juga Itali serta bercadang untuk melakukannya ke atas Jengking.

Beliau memberitahu, corak ala Inggeris itu mampu dilakukan oleh skuad Jengking memandangkan kejayaannya dalam Piala FA musim lalu dibawah bimbingannya.

Darby yang berlepas ke Liverpool malam semalam memberitahu, dia akan melihat corak latihan pasukan Reds dan Blackburn Rovers di bawah jurulatih baru, Brian Kidd.

Katanya, semasa di sana, beliau juga akan melihat pasukan Blackburn beraksi dalam Liga Inggeris serta melihat permainan penjaga gol, John Filin yang pernah dilatihnya.

Darby berkata, matlamat utamanya ialah untuk menjuarai Perdana Dua dan mempunyai barisan yang boleh menjalankan tanggungjawab tersebut.

Beliau juga berkata, kehadiran pemain-pemain baru dalam skuad Jengking boleh membantu impian skuad itu untuk mencapai kejayaan dalam Liga Malaysia musim ini.

Tiga pemain baru yang akan menyertai Jengking musim ini ialah bekas pemain antarabangsa, M. Chandran dan Liew Kim Tu yang pernah bermain untuk Selangor serta bekas penjaga gol Negeri Sembilan, Othman Katom.

Sumber-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=0112&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_07.htm#ixzz4Pi8VLlHv © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan