Jumaat, 18 November 2016

Johor harapkan Hashim, Rosdee

ARKIB : 22/03/1999
JOHOR meletakkan harapan ke atas dua tonggak utamanya, Hashim Mustapha dan Rosdee Sulong untuk memperoleh mata penuh apabila menentang Johor FC dalam perlawanan bola sepak Perdana Dua yang dianggap pertemuan 'adik-beradik' di Stadium Larkin, Johor, malam ini.

Pengurus pasukan, Ahmad Mohamed berkata, gandingan dua pemain serta sokongan pemain-pemain lain mampu memberikan harapan kepada Juara Piala FA untuk mengutip tiga lagi mata.

Katanya, kejayaan menewaskan NS Chempaka pada perlawanan pertama merupakan petanda baik bagi Johor mengharungi musim ini.

Bagaimanapun, perjalanan masih jauh dan komitmen yang lebih tinggi daripada para pemain amat diperlukan.

Beliau memberitahu, pemain-pemain Johor telah bermain dengan baik walaupun berjaya menewaskan NS Chempaka tetapi perlawanan itu tidak sehebat semasa bertemu Perak dalam Piala Sumbangsih lalu.

Sementara itu, jurulatih Johor FC, Ronald Smith berharap, barisan pemain mudanya akan meningkatkan permainan apabila bertemu Johor berbanding ketika menentang Kelantan di mana Johor FC tewas 3-5 menerusi penalti selepas seri 0-0 dalam permainan sebenar.

Beliau memberitahu, dengan peraturan baru tendangan penalti itu, usaha menyumbatkan seberapa banyak gol perlu dilakukan bagi mengelakkan tendangan penalti.

Sumber-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=0322&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_03.htm#ixzz4QLYgNFxi © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan