Jumaat, 29 Julai 2016

Johor datang tebus maruah

ARKIB : 28/03/1998
KESEMUA kesebelasan utama skuad Jengking yang dihampakan oleh skuad Olimpik 2000, Selasa lalu berlepas ke Kuala Lumpur, dengan harapan untuk membalas dendam.

Sejauh mana kemampuan Jengking untuk menebus semula maruahnya setelah tumpas 0 - 1 di tempat sendiri, hanya boleh dijawab oleh kesebelasan pemain yang akan diturunkan oleh jurulatih, K. Sukumaran, malam ini.

Perlawanan tersebut adalah penting bagi kedua-dua pasukan untuk menempatkan tempat dalam Perdana Satu dan tugas lebih berat perlu dipikul oleh Johor setelah tewas Selasa lalu.

Pengurus pasukan, Ahamad Mohamad memberitahu, walaupun beberapa pemain akan digugurkan dalam pusingan kedua Peringkat separuh akhir, Johor akan turun habis-habisan untuk menentukan tempat.

Katanya, Johor tidak akan memberikan ruang kepada skuad muda Olimpik dalam perlawanan malam ini dan rombakan akan dilakukan bagi memastikan Johor mempunyai harapan untuk mencatat kejayaan.

Beliau memberitahu, kini terpulang kepada anak-anak buah Sukumaran bagi menempatkan Johor sama dalam Perdana Satu atau dua pada musim ini.

SUMBER-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1998&dt=0328&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_09.htm#ixzz4FoE1ozXE © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan