Rabu, 14 Disember 2016

Jengking kurang peruntukkan

ARKIB : 30/12/1999
JOHOR yang melangkah ke Perdana Satu pada musim alaf baru Liga Perdana terpaksa menjerut pinggang disebabkan pengurangan peruntukan musim depan, lapor ISHAK SALLEH.

Menurut sumber yang layak dipercayai, skuad Jengking hanya diperuntukkan sebanyak RM1.5 juta berbanding RM2.7 juta pada musim lalu.

Selain daripada itu, elaun pemain juga akan dikenakan potongan dan keadaan itu tidak senangi oleh pemain-pemain Johor yang menggangapnya sebagai satu tindakan 'membunuh'.

Seorang pemain lama dalam skuad itu, berkata, pihak pengurusan Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) perlu menimbang semula keputusan-keputusan yang bakal diumumkan itu.

Sementara itu, Pengurus Pasukan, Ahmad Mohamad berkata, pihaknya tidak dimaklumkan mengenai penghijirahan pemain Jengking, Idris Karim ke Pahang.

Berita mengenai penghijirahan itu hanya diketahui melalui pihak media, katanya, pemain berkenaan dan juga persatuan bola sepak Pahang juga tidak memaklumkan kepada pihaknya.
Sumber-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=1230&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_10.htm#ixzz4SnreS98N

© Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan