Selasa, 6 Disember 2016

Johor kini jadi tumpuan

ARKIB : 09/07/1999
KEJAYAAN Jengking menyandang kejuaraan liga bola sepak Perdana Dua menarik minat beberapa pemain utama dari negeri lain menyarung jersi Johor menghadapi persaingan musim depan, lapor ISHAK SALLEH.

Pengurus pasukan, Ahamad Mohamad berkata, pihaknya menerima banyak panggilan telefon daripada beberapa pemain negeri lain yang menyuarakan keinginan menyertai Johor.

Kata Ahamad, beliau tidak dapat memberi sebarang jaminan untuk menerima mereka kerana tumpuan pasukan itu kini menyiapkan diri menghadapi saingan Piala Malaysia.

Beliau memberitahu, sebagai persiapan Piala Malaysia, pihaknya mungkin akan mendapatkan khidmat seorang atau dua lagi pemain baru.

Katanya lagi, kehadiran pemain baru itu bertujuan memantapkan lagi skuad tersebut yang akan menghadapi saingan yang lebih hebat berbanding perlawanan liga.

''Kita akan melihat pencapaian dalam Piala Malaysia terlebih dahulu sebelum membuat persediaan menghadapi musim depan,'' katanya di Johor Baharu, semalam.

Ahamad berkata, kejayaan membanggakan Johor ialah pada tahun 1991 apabila menjuarai Piala Malaysia dan juga Piala Liga dan yakin pencapaian itu boleh diulangi musim ini.

SUMBER-Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=1999&dt=0709&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=sp_08.htm#ixzz4S3LrjkHh © Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan